Voedselbank Schiedam

Toeslaghulp

Omdat het einde van het jaar in zicht is, is het een goed moment om de toeslagen te checken: klopt alles nog of zijn er veranderingen geweest in de situatie? Soms kunnen die veranderingen invloed hebben op de hoogte van de toeslag. De juiste gegevens op tijd doorgeven kan onnodig terugbetalen voorkomen.

Om mensen uit Vlaardingen, Maassluis en Schiedam hierbij te ondersteunen, hebben wij de handen ineengeslagen en 3 Check je Toeslag – spreekuren gepland op 13, 14 en 15 december. Meer info: Schiedam ,Vlaardingen , Maassluis .

Op deze spreekuren kan iedereen binnenlopen, die hulp wil bij het checken van zijn/haar toeslag, het aanvragen van een toeslag of het wijzigen van de gegevens etc. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, hoeven mensen geen afspraak te maken of zich aan te melden. Als iemand in bijvoorbeeld Schiedam woont, maar het beter uitkomt om naar het Check je Toeslag spreekuur in Vlaardingen of Maassluis te gaan, is dat natuurlijk ook prima.

Voor thee en koffie en iets lekkers erbij wordt gezorgd.

Nieuw pand Voedselbank Schiedam

De Stichting Voedselbank Schiedam heeft een ruimte gevonden voor opslag van levensmiddelen die wekelijks door een team van vrijwilligers worden uitgedeeld aan zo’n 250 gezinnen.

"We zijn inderdaad opgelucht dat we ook na 1 januari 2024 door kunnen met onze werkzaamheden van de voedselbank”, zegt Marja Docter, voorzitter van deze broodnodige stichting. "Zoals geruime tijd bekend, gaat de Voedselbank Rotterdam per einde van dit jaar stoppen met het produceren van voedselkratten voor de verschillende Voedselbanken in de regio, waaronder ook die voor in Schiedam. Voor het zelf samenstellen en opslaan van de kratten zijn de huidige uitdeellocaties aan de Groenelaan en op het Dreesplein niet geschikt”.

Het nieuwe pand ligt in het bedrijvenpark ‘s-Gravelandsepolder en is geschikt om zowel alle voorraad op te slaan als de wekelijkse pakketten klaar te maken. Het pand is niet geschikt als uitdeellocatie, daarvoor ligt het te ver af van woonlocaties en het openbaar vervoer is niet toereikend in dit gedeelte van de bedrijfspolder. De uitdeellocaties Groenelaan en Dreesplein blijven dus bestaan.

Meer informatie kunt u lezen in: Persbericht 

Spaaractie koffie

INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Schiedam te Riviere en de Voedselbank Schiedam schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. 500 punten leveren een pak koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de Voedselbank!

Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je inleveren op de volgende adressen: Grote Kerk Schiedam, Retourette in de Groenelaan, Plus in de Nolenslaan, Dirk v/d Broek in noord, maar u kunt ze ook af geven bij de uitdeelpunten van de Voedselbank op de Groenelaan of op het Dreesplein.

Meer info over deze actie op de website van De Schiedammer Online.

Waarom koffie?
Douwe Egberts steunt deze actie want het merk dat inmiddels bijna 265 jaar bestaat, wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen onder het genot van een goed kop koffie. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Koffie is veelal een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt soms weinig voor in voedselpakketten, maar wordt buitengewoon gewaardeerd.

Extra acties

  • De oogstdienst van de PKN in Kethel (links) en Schiedam (rechts) had weer een mooie opbrengst die ten goede komt aan de Voedselbank
  • Nav van de inzamelingsactie van AH 'Op een lege maag kun je niet leren', staat de Voedselbank vrijdag 8 september van 10 - 4 met een kraampje bij de AH aan de Lange Kerkstraat en zaterdag 9 september van 10 - 4 bij de AH aan de Hagastraat en de AH in de Hof van Spaland.
  • Nav een sponsorloop van IKC Kethel is €2.000,- aan de voedselbank geschonken.
  • Op Koningsdag heeft de verkoop van allerlei rommelmarkt-spulletjes €185,55 opgebracht
  • De Lionsclub Schiedam doneerde de opbrengst van het klootschiettoernooi van €4.000 aan de voedselbank 
  • Door de 2 PKN-gemeenten in Schiedam werden ook dit jaar weer paasstolllen geschonken.
  • Tijdens het samen eten van een gebakje in het park in Coranatijd, kregen 2 Schiedammers een boete. Dit lokte nogal wat gemengde gevoelens op en er volgde een landelijke inzamelingsactie om de boete te betalen. Zij gaven aan het resterende bedrag te willen doneren aan de voedselbank. Na 3 jaar is eindelijk duidelijk dat ze toch geen boete krijgen en daarom doneren zij nu het gehele bedrag van €1700 aan de voedselbank. Toelichtende brief

Veiligheid

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Wij luisteren naar je verhaal en kijken samen met jou wat er nodig is om het weer veilig te maken. Dit zijn de manieren om in contact te komen met Veilig Thuis: Telefonisch: 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Chat met ons via onze website www.veiligthuisrr.nl Op werkdagen kun je van 9.00 tot 17.00 uur met een medewerker chatten, vragen stellen en advies vragen.